60 човека са били отведени в ареста при специализирана полицейска операция, проведена

...
60 човека са били отведени в ареста при специализирана полицейска операция, проведена
Коментари Харесай

Прокуратура и МВР са арестували 60 човека при акция в Карловско

60 индивида са били отведени в ареста при специализирана полицейска интервенция, проведена по предписание на шефа на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи Йордан Рогачев, предава БНР. В началото на месеца той е изпратил и писмо до  кмета на Карлово Емил Кабаиванов с гледище общината да предприеме дейности за определяне на противозаконните къщи в селата Розино и Христо Даново и надлежно да пристъпи към процедури за премахването им. 

При среднощната полицейска акция били тествани 42 адреса,  106 лица и  26 МПС. Съставени са 16 акта по Закона за българските персонални документи и един по Закона за горите. Срещу няколко от членовете на две ромски семейства е почнало досъдебно произвеждане за безчинство, като те са в ареста в Карлово. 

При претърсванията е намерено и нелегално оръжие. Задържан е и малолетен. В хода на интервенцията са конфискувани също 300 къса саморъчно направени цигари и 700 грама нарязан тютюн, открит в дома на 41-годишна жена от Розино.  Разследванията се правят под наблюдението на Районната прокуратура в Карлово.

Специализирана полицейска интервенция под управлението на Окръжната прокуратура в Добрич пък е почнала тази заран. Действията на полицията и присъединяване на жандармерията са ориентирани за противопоставяне на битовата престъпност, закононарушенията по превоза и спазването на ограниченията за неотклонение. Ще бъдат тествани лица, против които се водят по повече от две досъдебни производства, както и престъпният контингент в Добрич. Контролно-пропускателни пунктове са построени в целия град, като акцент на интервенцията са два добрички квартала, оповестява прокуратурата..
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР